Program de nutriție pentru copii și adolescenți
357,00 lei
*După consultația inițială, în funcție de patologie, se discută programul potrivit pentru dumneavoastră.
Ca părinte, îți dorești ce este mai bun pentru copilul tău. Ei bine, alimentația este aspectul esențial de care să ți cont. O alimentație necorespunzătoare poate să aibă urmări severe asupra bunei dezvoltări a copilului.
Știm cât este de complicat pentru părinții din ziua de azi să se adapteze la noile trenduri în materie de alimentație. Acesta este motivul pentru care, în conținutul acestui articol, vom enumera câteva trucuri prin care un părinte poate să alimentația copiilor, pornind de la o vârstă fragedă și până la momentul la care pot să ia proprile decizii referitoare la nutriția lor.
Cu atât de multe informații la îndemână, este totuși dificil să distingem care sunt acele informațiile pe care are trebuie să le luăm în considerare, mai ales legat de un subiect atât de controversat cum este alimentația copilului. Este adevărat, fiind în perioada de formare, copii au un necesar mai mare de alimente nutritive care să îi ajute la o dezvoltare armonioasă. Aceste sfaturi ce urmează să le pomenim o să vă ușureze luarea decizilor zilnice cu privire la modul de gestionare a alimentației copilului dvs.
Nutriția copiilor
Atât de mici și vulnerabili, încă de cât ajung pe lume depind de părinți pentru a putea să supraviețuiască.
- Nutriția în familie este esențială. Un prim sfat pentru o nutriție adecvată este existența acesteia în cadrul familiei. Este bine cunoscut faptul că, copilul imită, în primii ani de viață stilul de viață și comportamentul persoanelor care-l înconjoară. Astfel, asigură-te că există un stil alimentar sănătos în familie și că, copilul poate să moștenească obiceiuri sănătoase în ceea ce privește alimentația;
- Nu folosi mâncarea ca răsplată. Mulți părinți condiționează copilul să aibă un anumit comportament pentru a obține un anumit tip de aliment. Acest tip de comportament este dăunător și poate să ducă la dezvoltarea unei relații deficitare pe care copilul o să o aibă cu alimentele. Astfel, copilul poate să perceapă că anumite alimente sunt mai valoroase decât altele și tendința de a face exces din alimente cu conținut nutritiv scăzut.
- Nu elimina alimente din consumul copilului, doar pentru că tu ai decis să nu consumi acele produse. Este esențial acest aspect, întrucât, copilul trebuie să ia propriile decizii referitoare la ce anume este potrivit, sub îndrumarea ta.
- Nu insista să mănânce tot din farfurie. Acest aspect este relevant, pentru că, copilul nu trebuie să fie forțat să mănânce ,,tot din farfurie”, dacă el consideră că nu mai dorește. Desigur, un părinte trebuie să fie atent ca cel mic să întrunească necesarul caloric și macronutritiv de care are nevoie, dar trebuie să țină cont și la semnalele de sațietate pe care copilul le simte și le transmite.
Nutriția adolescenților
Perioada adolescenței este o perioadă tumultuasă. Plină de modificări ce apar atât la nivel hormonal, cât și la nivel fizic și psihologic. Toate aceste aspecte influențează foarte mult modul în care adolescentul se alimentează. Intervin, de asemenea, diferențieri în ceea ce privește obiceiurile nutriționale, copilul intră în contact cu o multitudine de alte influențe externe, care poate să-l convingă să consume diferite tipuri de alimente sau chiar să-și modifice întru totul modul de alimentație. Cu toate astea, tu ca părinte poți să:
- Te asiguri că, adolescentul întrunește necesarul caloric zilnic. În această etapă, copilul este pus în fața schimbărilor fizice bruște, de aceea poate să intervină tulburări de percepere a propriului corp, aspecte ce pot duce la anorexie sau bulimie.
- Prepară alimente în casă. Este un sfat util, astfel încât, adolescentul, aflat mereu pe fugă să poată să aibe opțiunea de a se alimenta cu preparate nutritive, care-i vor oferi energia de care are nevoie.
- Încerci să nu îl controlezi. Din păcate, oricât de mult am încerca, este imposibil să cunoaștem fiecare mișcare pe care o face copilul nostru. În încercarea de a-i proteja, mulți părinți sunt prea insistenți cu controlarea alimentației copilului, iar ceea ce se tem devine realitate. Copilul începe să refuze alimentație impusă și să mănânce în afara locuinței alimentele ce îi sunt interzise. Cel mai bine este să te asiguri că, copilul are o alimentație echilibrată, dar care să nu fie restrictivă în niciun mod.
În cele din urmă, pentru mai multe sfaturi și planuri alimentare clare și ușor de urmat atât de către copii, cât și de întreaga familie puteți să apelați echipa noastră, formată din nutriționiști cu experiență. În special în perioada fragedă a copilăriei este necesară opinia certificată a unui expert!
Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.